Vi arbejde med dyr i pædagogisk praksis og har spændende dyrehold med en rig variation
Skildpadderne har fået god plads i en meget stort akvarie med en vanddel, hvor de kan svømme rundt og bliver fodret og en landdel med varmelampe, hvor de kan ligge og fordøje maden.
Ovenpå akvariet er der bygget en rodzone vandrensningsanlæg, hvor vandet fra akvariet (med skildpaddelort) bliver iltet og lorten bliver nedbrudt til næringsstoffer som planternes rødder kan optage. Her er det chiliplanter.
Vandregræshopper - her er det små nymfer på et par cm - terrariet er indrettet med grene som græshopperne kan hænge i, når de skifter hudskellet, varmelampe, masser af foder i bunden (her er sået hvede) og sand hvor de voksne græshopper kan lægge æg
Kornsnog - snogen er lige flyttet ind, den spiser mus (frosne) - der kommer flere billeder, når den er faldet til og kan komme ud af terrariet.
Snogen har skiftet ham - det er svært at se, men det er 80-100cm langt
Slangen bliver fodret med mus (fra fryseren)
Melbille larver - her følger vi den fuldstændige forvandling fra (æg) larve - puppe - voksen bille - som måske lægger æg...
larver tomme hudskelletter
pupper
bille som spirer pære
Hvis vi er heldige parrer billerne sig og lægger æg, som udvikler sig til larver
Vandrende pinde
De vandrende pinde har ufuldstændig forvandling, som græshopperne ovenfor dvs. de små nymfer ligner de voksne og skifter hudskellet, når de vokser. De fleste insekter har fuldstændig forvandling - æg -> larve -> puppe -> voksen, ligesom melbillerne.
små nymfer voksne
Brombær Efeu / vedben
Pindene spiser bl.a. brombær- og vedben blade, som man heldigvis kan finde året rundt. Grenene kan sættes i vand så de holder sig friske længere. Terrariet og grene sprayes med vand, så pindene kan drikke af dråberne.
tomme hudskelletter