Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Thursday, September 21, 2017

Praksisafprøvning / udviklingsprojekt


Udviklingsprojekt / praksisafprøvning
2. opgave

Denne opgave tager afsæt i jeres forberedelse til interventionen / udviklingsarbejdet (1. opgave). Målet med opgave er, I som studerende kan:

  1. redegøre for hvilke didaktiske og pædagogiske metoder I anvender til udvikling af den pædagogiske praksis anvend litteratur til at underbygge jeres redegørelse.
  2. jeres undersøgelsesspørgsmål er det centrale omdrejningspunkt – I skal besvare dette via jeres analyse af jeres indsamlede empiri
  3. redegøre for hvordan I med afsæt i jeres undersøgelsesdesign har indsamlet empiri – bearbejd og analyser jeres empiri - anvend litteratur
  4. Hvilke konklusioner kan drages? Sammenhold dette med (valider) hvad andre har fundet ud af i tilsvarende undersøgelser / forskning
  5. Hvordan anvendes resultaterne og konklusionerne? (Dvs. hvilken betydning og konsekvens har resultaterne og konklusionerne? Hvad er forandringsperspektivet?)

Opgavens omfang er 5-7 sider, her til kommer bilag som didaktiske modeller, videoanalyser mm.
Opgaven afleveres i tråd på ItsLearning- se deadline i studieplanen
Huskeliste / gode fif:

  1. Definer centrale begreber som for eksempel eksperiment, hypotese, socialkonstruktivistisk tilgang, naturdannelse – anvend litteratur – hvordan har forskere, der beskæftiger sig med aldersgruppen, definereret disse begreber?
  2. det godt at huske på de kritiske spørgsmål (læs: vigtige spørgsmål), og således sørge for at opgaven giver svar på netop de fire overordnede kritiske spørgsmål:
    1.  Hvilke undersøgelsesspørgsmål stilles/behandles samt hvorfor? (Dvs. hvilken problemstilling undersøges og med hvilken motivation)
    2.   Hvilke(n) metode(r) er anvendt til bevarelse af jeres undersøgelsesspørgsmål? (Dvs. hvordan undersøges problemstillingen – analytisk/empirisk & dataindsamling/dataanalyse samt stærke/svage sider ved de valgte metoder)
    3.  Hvilke resultater opnås og hvilke konklusioner kan drages?
    4.  Hvordan anvendes resultaterne og konklusionerne? (Dvs. hvilken betydning og konsekvens har resultaterne og konklusionerne)
  3. Anvend APA ved citater, litteraturliste mv. Husk sidetal.
Udviklingsprojekt fremlæggelse
Dagstudiet: Projektet fremlægges på en markedsplads  - se mere i studieplanen.
Netstudiet: Projektet fremlægges på seminar (se planer i ItsLearning)

 Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen, UCSYD, Aabenraa

Praksisafprøvning / udviklingsprojekt 1. opgave


 Udviklingsprojekt / Praksisafprøvning 
1. opgave

 

 

Denne opgave er en del af forberedelsen af interventionen / udviklingsarbejdet. Målet med

opgaven er, I som studerende skal arbejde med:

 

1. Undring / problemstilling – Hvad det det der skal arbejdes med og forandres eller udvikles? Redegøre for hvilke didaktiske og pædagogiske metoder I vil anvende i udvikling af den pædagogiske praksis,

2.a Viden -  beskrivelse af jeres undersøgelsesspørgsmål (hvad vil I gerne blive klogere på?), herunder begrunde hvorfor det er interessant. Hvilken viden findes der omkring temaet og hvilken viden er det relevant for jer at have? Anvend de søgeværktøjer I bliver introdukserede til på bibliotekskurset. Dette munder ud i en foreløbig litteraturliste (vi forventer ikke at I har nået at gennemlæse al litteraturen på jeres liste - derfor kan listen ændre sig undervejs i jeres udviklingsprojekt).

Der udover kan I arbejde med

2. b Vidensindsamling – indsamling af empiri. Redegøre for hvilket undersøgelsesdesign (iagttagelse, videoanalyse, forskelligt dokumentationsmateriale, interview mm.) I anvender og hvordan empirien indsamles – begrundet ud fra videnskabelig teori og metode.

 

Læs Krogh, Suzanne og Smidt, Søren (2016) Aktionslæring i pædagogisk praksis, Dalfolo, Frederikshavn. Overvej at anvende den didaktiske aktionslæringsmodel til at strukturere jeres udviklingsprojekt


Den didaktiske aktionslæringsmodel Kilde: side 26


Lav endvidere en samarbejdsaftale jeres institution, hvori I beskriver omfanget af udviklingsarbejdet (antal deltagende børn/borgere, antal besøg, tilladelse til dokumentationsformer mm).

Lav en tidsplan for jeres arbejde i udviklingsprojektperioden, vær opmærksom på de udmeldte deadlines i studieplanen.