Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Monday, March 16, 2020

Spiselige planter - skvalderkål

Skvalderkålen vælter frem i disse uger - i de fleste haver betragtes den som ukrudt, men den kan spise i retter hvor du plejer at bruge spinat!




Som man kan se ovenfor er der masser af skvalderkål i min have - Ib og jeg har tidligere lavet et forløb på underviser bloggen om spiselige planter i pædagogisk praksis hvor vi også kigger på skvalderkål og laver skvalderkåls frikadeller. Her kommer et andet bud på en opskrift med afsæt i, hvad jeg havde i mit køleskab...


Skvalderkåls pesto
Du skal bruge

2 store håndfulde skvalderkål (fra din biotop eller haven)
en håndfuld valnøddekerner (eller solsikkefrø eller pinjekerner)
saften fra ½ citron + evt. lidt revet skal (hvis den er økologisk)
parmesan ost (ca. 1dl fint revet)
olivenolie - ca. 1 dl afhængigt af hvor fast du vil have din pesto
evt. lidt peber - smag til med salt (måske ikke nødvendigt da parmesan osten er salt)

Alle ingredienser blendes sammen eller hakkes fint


Vi spiser det i wraps (pestoen ligger nederst) sammen med kogte perlebygkerner (med æg og parmesan vendt i), lidt bacon og en salat af skvalderkålsblade og rød peber.


.. og mere traditionelt: Pasta med pesto :-)

Andre spiselige planter du finder lige nu er brændenælder




Læs kapitel 5.1 planter i pædagogisk praksis i grundbogen (Ejbye-Ernst, N. & Stokholm, D. (2015) Natur og udeliv.



Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen UCSYD, Aabenraa


No comments:

Post a Comment