Regnbueørred -røgning i røgovn og bagning i dej i glødebål
Vi har startet forløbet med at undersøge (dissekere) ørreder - se mere her på underviser bloggen LINK
I tilberedningen benytter vi to forskellige metoder som vi kan involvere børnene i og som går hurtigt.
Bagning i dej i glødebål
De rengjorte fisk drysses med salt indvendigt og udenpå. Børnene putter persille og citronskriver ind i fiskene.
Vi har på forhånd lavet en dej af vand, hvedemel og salt - og hjælper hinanden med at lave dejen flad og ca. 1 cm tyk
Vi pakker fisken ind i dej - børnene er optagede af processen. De har ikke prøvet at tilberede fisk på denne måde før. Nogle af dem spørger om vi også skal spise brødet (dejen) og om det ikke bliver sort i bålet?
Vi vender dej pakken undervejs. Vi bruger bålhandsker til at fiske pakken ud af bålet og lader den køle lidt af inden vi flakker den.
Processen følges nøje af børnene - lige denne del lidt på afstand pga. varme og den skarpe kniv
No comments:
Post a Comment