Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Monday, August 26, 2019

Aktivitet på biotopen - insektfælder 2

Kunstige barkfælder - opfølgning


Efter en uge fjerner vi den kunstige bark igen, for at kunne observere om vores forudsigelser ville holde stik. Vi havde som tidligere beskrevet en forventning om at egetræet, det oprindeligt hjemmehørende træ, ville gemme på flest forskellige dyr, på grund af at egetræets samspil med mange andre arter af svampe og dyr er højt. 


Under barken fandt vi faktisk en del forskellige dyr. Herunder ser man en mejer og en ørentvist. Mejeren er godt camoufleret og vi opdagede den faktisk først da vi kiggede på billedet af ørentvisten. 


Her en lille bille, hvis man ser nøje efter, kan billen give anledning til kommunikation om dyrets farver og former, der kan således i en lup erkendes hoved, forkrop og bagkrop i hver deres farve, sort, brun, mørkebrun. Bagkroppen er forsynet med 4 ægformede lysebrune pletter. I et rigt sprogligt miljø om naturen får børn langt nemmere ved at tilegne sig vores kultur om naturen (Ejbye-Ernst, N. og Stokholm, D. (2015) Natur og udeliv. s 185)


Her er et par ørentviste, som ud over den velkendte tang på enden også har tydelig markeret hoved, forkrop og bagkrop, i lup kan der også erkendes øjne, munddele, leddelte ben, der kan ses flere nuancer af brun. En kvantificerende kommunikation der er bundet på nøgtern iagttagelse af empiri og dermed ligner den videnskabelige viden er sammen med børns intuitive oplevelser begge vigtige for børns udvikling (Ejbye-Ernst, N. og Stokholm, D. (2015) Natur og udeliv. s 204).



Her så et billede af robinietræets bark efter vi har fjernet den "kunstige bark", umuligt at se på billedet, men der gemte sig faktisk et par enkelte bænkebidere i bunden af furerne i barken.



Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen, UCSYD, Aabenraa



No comments:

Post a Comment