Her kommer fotos fra turen - i første omgang uden ret megen tekst :-)
Krabbesuppe
Indsamling af krabber
Krabberne koges
De kogte krabber skifter farve
Uhm - krabbesuppe
Du kan finde opskriften her
Sydegrube eller jordovn
- måde at tilberede mad ved indirekte varme, som anvendes i mange kulturer verdenen over og som også har været anvendt i Danmark siden vikingetiden til tilberedning af køb og fisk.
Her er gruben gravet på stranden. Hullet fores med knytnævestore granit eller sandsten (ikke flint) og et bål tændes op i gruben - hold det ved lige og lad det brænde i ca. 2 timer. Fjern alle gløder fra gruben. Læg evt. et lag af blade eller som her våd tang nederst i gruben inden det indpakkede kød placeres i gruben. Vi tilberedte kaniner og oksesteg indpakket i bagepapir og rabarberblade og en flæskesteg indpakket i saltdej og rabarberblade. Det er væsentligt at indpakningen er tæt for at undgå sand eller jordbakterier i maden.
Her er gruben gravet på stranden. Hullet fores med knytnævestore granit eller sandsten (ikke flint) og et bål tændes op i gruben - hold det ved lige og lad det brænde i ca. 2 timer. Fjern alle gløder fra gruben. Læg evt. et lag af blade eller som her våd tang nederst i gruben inden det indpakkede kød placeres i gruben. Vi tilberedte kaniner og oksesteg indpakket i bagepapir og rabarberblade og en flæskesteg indpakket i saltdej og rabarberblade. Det er væsentligt at indpakningen er tæt for at undgå sand eller jordbakterier i maden.
Gruben med kødet dækkes med tang og sand - hvis du graver gruben i jord, dæk til med græstøv vendt med græssiden nedad.
Det dufter dejligt at stegt kød allerede når de først skovlfulde sand og tang fjernes - på fotoet herover ses dem tilberedte kanin. Kødet på alle stegene blev meget mørt og saftigt :-)
VNT- undervisningsbloggen har flere deltaljer om sydegruber.
No comments:
Post a Comment