Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Thursday, June 26, 2025

Røgning af fisk

Klargøring af fisk og røgovn


Start med at tørsalte den rengjorte fisk i 1-2 timer før du vil røge den, læg den evt. i køleskab. Dup den med køkkenrulle.

De materialer du skal bruge til en varm røgning er:

·       Rygeovn (dette behøver at være en magen til dem på billedet nedenfor, der findes mange slags)
·       Bøg smuld (der findes mange forskellige slags smuld, bøg er en meget almindelig sort). Brug  aldrig  savsmuld fra værkstedet eller fra nåletræer
·       Tørret, kløvet træ som passer i længden af skuffen sættes ind i bunden af røgovnen (den højeovn)
      / sprit til kasper røghatten
·       Birkebark er rigtig godt til at tænde op med (på grund af det høje indhold af tjære)
·       En lighter, strygestål, tændstikker eller andet fyrtøj der kan bruges til at tænde op med
      Se et forløb med primitiv ildslagning HER på underviserbloggen




Opbinding af fisk til røgning



 
Fiskene er snørrede og klar til røgning 


Sild filetter ryges ophængte i en fiske-grillrist



Filletterne er færdigrøgede, når de har en orange gylden farve efter ca. 30minutter. 

Ørred røget i grillrist

Kasper røghat

Fisken røges i Kasper Røghatten i ca. 25 minutter (fra kold ovn).

Der blev brugt et 5 mm tykt lag bøge smuld i Kasper Røghatten, begge sprit brændere skal være på fuld blus under den, under røgningen.




Andre røgede ting...



røget fasan og vildand



  
Røget mørbrad 

Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen, UCSYD, Aabenraa



No comments:

Post a Comment