Klargøring af fisk og røgovn
Start med at tørsalte den rengjorte fisk i 1-2 timer før du
vil røge den, læg den evt. i køleskab. Dup den med køkkenrulle.
De materialer du skal bruge til en varm røgning er:
· Rygeovn (dette behøver at være en magen til dem på billedet nedenfor, der findes mange slags)· Bøg smuld (der findes mange forskellige slags smuld, bøg er en meget almindelig sort). Brug aldrig savsmuld fra værkstedet eller fra nåletræer
· Tørret, kløvet træ som passer i længden af skuffen sættes ind i bunden af røgovnen (den højeovn)
/ sprit til kasper røghatten
· Birkebark er rigtig godt til at tænde op med (på grund af det høje indhold af tjære)
· En lighter, strygestål, tændstikker eller andet fyrtøj der kan bruges til at tænde op med
Se et forløb med primitiv ildslagning HER på underviserbloggen
Opbinding af fisk til røgning
Sild filetter ryges ophængte i en fiske-grillrist
Ørred røget i grillrist
Kasper røghat
Fisken røges i Kasper Røghatten i ca. 25 minutter (fra kold
ovn).
Der blev brugt et 5 mm tykt lag bøge smuld i Kasper
Røghatten, begge sprit brændere skal være på fuld blus under den, under røgningen.
Andre røgede ting...
Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen, UCSYD, Aabenraa
No comments:
Post a Comment