Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Friday, June 21, 2019

Aktiviteter på biotopen - fælder 2

Her på dag 2 er vi ude for at tømme vores fælder, da det har regnet voldsomt er vi spændte på hvilke dyr vi finder. I går inden vi tog hjem så vi en spidsmus, så måske har den eller andre dyr været omkring fælderne og spise indholdet...?




Vi tømmer først fælderne med vegetabilsk indhold








Vegetabilsk
1. kartoffel: 2 bænkebidere, rovbille, springhaler
2. tomat: 2 løbebiller, tusindben, bænkebider, edderkop
3. løg: skarnbasse, tusindben

Vi forestillede os at fælderne med det vegetabilske indhold ville tiltrække planteædere som snegle samt nedbrydere som bænkebidere og tusindben. Noget viste sig at passe, men løbebiller, rovbiller og edderkopper er rovdyr - måske er de blevet tiltrukket af de andre mulige byttedyr (bænkebidere, springhaler og tusindben), eller måske er de tilfældigt landet i fælden...? Vi har slet ikke fundet nogle snegle eller myrer.



Sødt
4. kammerjunke: 2 tusindben, edderkop, mejer, bænkebider, lille rovbille,
5. banan: skarnbasse, mejer, bænkebider, springhale
6. syltetøj: løbebille
7. citron: tusindben
Vi forudsagde at fælderne med det søde indhold vil trække planteædere (og omnivorer) som myrer og ørentviste. Det viste sig at de ikke var markant forskellige fra de andre fælder .



tusindben i citronfælden


Animalsk

8. æg: 3 skarnbasser, rovbille
9. gær: 3 skarnbasser, edderkop, løbebille, tusindben
10. spegepølse: løbebille, 2 tusindben
11. fisk: skarnbasse, løbebille, tusindben, rovbille, bænkebider
12. leverpostej: 5 skarnbasser, 2 løbebiller

Vi forudså at fælderne med det animalske indhold ville tiltrække kødædere som rovbiller - især løbebiller, hvor mange er nataktive. Det var rigtigt, men løbebillerne fandt vi også ved de andre typer af lokkemad. Overordnet set fandt vi mange forskellige slags biller



Gær m. løbebille


Gær m. løbebiller




mejer

4 tomme krus: 9 myrer, 2 edderkopper, skarnbasse, kuglebænkebider, 3 alm. bænkebider, 2 tusindben, 5 rovbiller, 3 løbebiller, springhaler,
Vi har kun fundet myre i de tomme krus. Vi har fundet overraskende mange dyr, som man ikke lige får øje på hvis man bare roder rundt i skovbunden, så fald fælder natten over har vist sig at være en god ide!




No comments:

Post a Comment