Kandiserede hybenroseblomster
Hybenrosen eller Rynket Rose er kendt af de fleste for sine magentarøde velduftende blomster og orangerøde hyben. Den bekæmpes mange steder, fordi den er en invasiv art. Hvis man ønsker andre farver kan man også bruge bladene fra alle de dyrkede roser fra haver. Blomstringen foregår fra juni til august.
Blomsterbladene plukkes enkeltvis. Hvis du sorterer dyrene fra, behøver du ikke skylle dem inden brug, hvilket bare gør bladene sjaskede og svære at kandisere.
Bladene vendes på den ene side i pasteuriserede æggehvider, hvorefter samme side dyppes i sukker eller flormelis.
Herefter et par timer i ovnen ved 40 grader indtil de helt tørre og sprøde, herefter kan de kommes på glas og holde i lang tid og tages frem til kagepynt.
Se evt. mere om rynket rose her
Se liste med spiseligeplanter på fødevarestyrelsens hjemmeside
Se liste med spiseligeplanter på fødevarestyrelsens hjemmeside
Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen, UCSYD, Aabenraa
No comments:
Post a Comment