Eller se følgende:
Links til træbestemmelse
Skoven i skolen – blade og knopper
Nedenfor 2 billeder af eg med de karakteristiske lappede blade. Det kan være en god ide at tage fotos af dine blade på en hvid baggrund, så er det lettere at bestemme dem. Du kan også vælge at indsamle bladene for at presse dem og gemme dem for at kunne bruge dem i din udstilling (læs om prøven i natur og udeliv ).
eg
Herunder billeder af hassel, der har bløde blade med en lille spids på, hullerne er nok ædespor fra en insektlarve.
Modsat hasselen er der ingen spids på elletræets blade, derimod snarere en lille fordybning på samme sted på mange af bladene
Herunder ahorn, med sine håndlappede blade typisk med tre eller fem "fingre" på hvert blad
ahorn
Ask har det man kalder sammensatte blade, det vil sige hvert blad består af et antal småbladebestående af et antal blade der sidder overfor hinanden i par + et enkelt småblad i spidsen
Herunder bøgeblade, det bedste kendetegn er den bølgede kant på bladet, der især er tydelig når man kigger ind på bladet fra siden, men som også anes på billedet herunder, desuden en række fine hår på bladkanten der er meget tydelige under lup.
bøg
Kastanjens blade er velkendte af mange, det er også et sammensat blad som askens blad, dvs. sammensat et antal småblade.
Lind har hjerteformede blade der munder ud i en spids, hvis du ser en lind der står frit i landskabet, vil bladets form gå lidt igen i træets samlede silhuet.
Lind
God fornøjelse med at kigge på træerne på din biotop! Læs kapitel 5.1 planter i pædagogisk praksis i grundbogen (Ejbye-Ernst, N. & Stokholm, D. (2015) Natur og udeliv.
Ib og Ida
No comments:
Post a Comment