Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Tuesday, February 2, 2021

Dyrespor - afstøbninger i gips


I dag er det frostvejr - vi leder efter et sted hvor jorden er blød og fugtig så det er muligt at finde spor fra poter og fødder.



Ved kanten af en gammel grusgrav hvor der nu er sø, ser vi flokke af fugle og vil prøve at finde spor dér.

 

I det fugtige sand langs søen finder vi spor fra en gås - der ligger nilgæs ude på søen, så måske er det fra en nilgås. Vi finder også spor fra en ræv. Man kan skelne mellem hundespor og spor fra en ræv ved at kigge efter om man kan tegne en streg mellem trædepuderne i sporet...


... i rævesporet går den blå stiplede linje igennem aftrykket imellem trædepuderne. I et hundepote aftryk sidder trædepuderne tættere sammen og man kan ikke tegne en linje gennem sporet.

Vi rører gips op med vand til en jævn masse. Den skal være så tynd at den kan løbe ned og fylde sporet ud, men ikke så tynd at vi skal vente meget længe på at det tørrer ;-)


Vi har lavet nogle papstrimler som vi sætter sammen til en cirkel med en clips for at få en pæn kant


Vi tænker at vi vil have sporet op og hænge, så vi glatter bagsiden for ud, så den er jævn og da sporet har tørret en lille smule piller vi forsigtigt kanten af og sætter en clips i til at hænge op i



Efter en ½ times tid løfter vi forsigtig sporene op ved at grave ned under dem og tager med med hjem så de kan tørre nedenfor i varmen. 
 

Når de er helt tørre kan man forsigtigt børste dem af med en pensel.



Sporet er klar til at hænge op i institutionen - måske sammen med fotos af gæssene og nogle gåsefjer.

Mere inspiration til arbejdet med gips afstøbninger af spor på skoven-i-skolens hjemmeside (LINK)


Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen UCSYD, Aabenraa


No comments:

Post a Comment