Spis dig gennem din biotop og lær planter og dyr at kende...
En diset og lidt regnvåd januar dag tager vi til kysten for at lede efter spiselige planter og dyr.
Vi finder masser af blåmuslinger - se et forløb om blåmuslinger og tang - pædagogisk aktiviteter ved kysten på underviser bloggen (link)
Det er meget lavvandet og den friske tang er lige indenfor rækkevidde - her blæretang som lige som alle andre tangarter er spiselig. (se linket ovenfor).
Vi beslutter at lave marmelade at hybenbær og en panderet med strandsnegle
Hunderose / hyben
Hvis fuglene ikke har spist dem alle og frosten ikke har været for hård, kan du være heldig at finde bær på hybenbuskene. De hyben der stadig er lækre her hen på vinteren er fra hunderoser, som har nogle lidt mindre og mere aflange hyben end hyben fra rynket rose, som mange forbinder med "rigtige hyben".
Vi var heldige og finde en lille protion
Vi halverer bærene og fjerne alle kernerne - du kender dem måske som 'klø pulver'?
Vi har taget lidt æbler med som vi koger i lidt vand sammen med hybenbærene. Vi tilsætter saft fra citron. Man kan også komme en stang vanilie i. Senere tilsætter vi sukker.
Mens marmeladen småkoger samler vi strandsnegle i vandkanten, på tang og sten.
Sneglen koges i havvand i 5 min. efter at de er skyllet grundigt. Her om vinteren er sneglehusene fri for belægninger af alger.
Det ser lækkert ud. Gode billeder og video. Synes det skønt med god inspiration. God weekend
ReplyDeleteTak for det Kasper og lige over :-)
DeleteJeg har prøvet muslinger men de var meget sandet og har læst at de ud sander sig selv i havregryn i 12 timer, men det er lang tid - er der andre muligheder ?
ReplyDeleteInteressant. Hvilken strand har I indsamlet tang og muslinger ved? Præcis adresse? Hilsen Elise
ReplyDelete