Natur - miljø og udeliv banner-foto

Natur - miljø og udeliv banner-foto

Tuesday, January 5, 2021

Vinter biotop i løvskoven

Valg af biotop 

Vi har valgt en biotop som ligger højt ved en shelter plads med bålsted i en åben lysning i et skovområde med blandet løvskov: Pamhuleskov. Da området ligger i Haderslev Tunneldal (link), er det meget bakket (kuperet), hvilket vi tænker er spændende - området grænser mod nord ned mod Haderslev Dam og et område der kaldes Bergs Plads(link).


Overvejelser omkring biotopen

Området vi har udvalgt er et skovbryn der vender mod syd / syd-øst således at vi både kan undersøge dyr og planter på engen, i skovbrynet og inde i skoven. Vi tænker at dette giver en større variation (flere økologiske nicher) og dermed flere mulige arter / en større biodiversitet. Idet skovbrynet vender mod syd /syd-øst håber vi, at foråret starter lidt tidligere her end i et område der er nordvendt / ligger mere i skygge. I biotopens vestlige del går en lille sti, som måske benyttes at større dyr i området.
Biotopen (i den gule cirkel) vil være det område vi følger tættest, men vi tænker også at undersøge områderne omkring boptopen eksempelvis når vi leder efter dyrespor.


Shelter pladsen en frostklar morgen i starten af januar

Et kig mod vest fra shelterpladsen ned mod biotopen.


Biotopen

Skitse over vores biotop


Vi har tegnet de største og mest markante træer ind på skitsen: Bøg, eg, ask og lærk. Ved siden af bålpladsen ligger en gammel stamme hvor vi tænker at vi kan finde hvirvelløse dyr. Om en måned eller to vil vi kunne samle friske brændenældeskud langs stien mod vest - og til efteråret brombær.
Med rygge mod et egetræ har vi taget en lille film (*videospot) - herfra kan vi følge årstidernes skiften




Vi beslutter at lave bålmad på biotopen istedet for på shelterpladsen da der er mere læ - se bålmads indlægget her (link)



Langs med stien mod vest fandt vi nogle gamle stubbe med overraskende mange svampe. Vi vil følge stubbene fremadrettet...

Fløjlsfod - spiselig
Spis kun svampe du er 100% sikker på at kende

Pære støvbold

God fornøjelse på biotoperne!
Ib og Ida

Natur og udeliv, Pædagoguddannelsen UCSYD, Aabenraa



No comments:

Post a Comment