Spis dig gennem din biotop og lær planter at kende...
Her i vintermånederne er det sparsomt med friske planter på biotoperne. Vi vil prøve at tilberede nogle af de spiselige planter og svampe fra vores biotop i Pamhule.
På underviser bloggen finder du et indlæg om skvalderkål sat ind i en pædagogisk-diaktisk sammenhæng Spiselige planter i pædagogisk praksis (link) Du vil kunne plukke skvalderkål fra marts måned.
Te af korsknap (januar)
Korsknappen vokser på engen på vores biotop
Bladet er nyreformet med afrundede takker langs bladranden
Vi plukker 6-8 blade pr. krus i kanten af engen og hælder kogende vand på de friske blade. Teen smager dejlig krydret.
Læs mere om korsknap i maden på vildmad.dk (link)
Fløjlsfod - svampe stuvning
Sidst vi var på biotopen lagde vi mærke til en masse svampe som sad på nogle af de store bøgestubbe. Der findes ikke så mange svampe om vinteren - du kan finde judasøre, østershatte og fløjlsfod.
Spis kun svampe du er 100% sikker på at kende. Læs mere om fløjlsfod og forvekslingsmuligheder på naturbasen (link) og på naturbasen.dk (link)
Fløjlsfod kan kendes på hvide lameller og en mørk stok. Den vokser i knipper (mange tæt sammen) på stubbe og kan vokse selv i frostvejr. Hvis stokken bliver for gammel kan man nøjes med at spise hatten. Svampen er god i suppe - den smager ikke af så meget.
Vi skærer svampene af med en dolk
således at vi lader myseliet være så nye svampe kan vokse frem
Svampene rengøres med en tør børste og svitses sammen med forårsløg.
Når svampene er stegt tilsættes pikant flødeost, salt og peber.
No comments:
Post a Comment